Tuesday, January 27, 2009

40 Ahli PAS Musai, Melaka Masuk UMNO: Lompat Katak Atau Lompat Hantu?


Ketika seentero Malaya heboh dengan cerita ADUN UMNO keluar parti masuk PR, tiba-tiba BERNAMA kelmarin melaporkan Ketua Pas Cawangan Musai, Bukit Baru, Melaka; Ismail Tumpang bersama-sama 40 ahli cawangannya menyerahkan borang keanggotaan menyertai UMNO.


Bagaimanapun Ketua Penerangan PAS Melaka, Sdr. Mohd Sofi Abdul Wahab ketika dihubungi menjelaskan bahawa Ismail Tumpang adalah seorang bekas ahli UMNO yang pernah masuk PAS suatu masa dulu dan dia adalah dalam kategori ahli yang bermasalah serta sudah lama tidak membayar yuran keahlian. Beliau juga pernah menunjukkan minat menyertai DAP dan PKR tetapi balik semula kepada UMNO.

Mengenai 40 ahli cawangan Musai bersamanya yang didakwa masuk UMNO, Sofi menafikan ianya wujud. Ini kerana di situ tidak adapun cawangan PAS yang aktif seperti yang didakwa Ismail. Ismail juga bukannya Ketua Cawangan seperti yang didakwanya.

Oleh: pendikar gunung kriang

1 comment:

PAPA GOMO said...

DAH SEOLAH-OLAH MACAM GAMPANG PULAK BILA LOMPAT MELOMPAT NI...

YANG BERMASAALAHNYA ORANG MELAYU!!

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.