Tuesday, February 24, 2009

Lembu Pun Dah Pandai Nak Tuntut Bela ~ Ruj: Malaysiakini


Kabarnya esok jam 2 petang, Angkatan Muda PKR (AMK) akan membawa semula laporan-laporan rasuah yang pernah dikemukakan kepada BPR dahulu untuk diserah semula kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di pejabat SPRM Selangor di Shah Alam. Yang lucunya, Pemuda PKR akan berarak ke pejabat SPRM dengan diiringi lembu untuk menyerahkan dokumen berkenaan. Dokumen aduan dan bukti yang pernah dikemukakan kepada suruhanjaya akan dijilid dan diletakkan di atas belakang lembu itu untuk diarak dan diserahkan kepada SPRM.


Ditanya dari mana datangnya lembu itu, Shamsul Iskandar Md Akin berkata: "Ia dipercayai anak daripada salah seekor daripada 46 ekor lembu korban yang ingin menuntut bela."

Ketawa giler saya baca berita dari sumber Malaysiakini itu. Sekarang semua orang hendak menuntut bela. Rakyat Perak dan Bukit Gantang bersiap sedia untuk menuntut bela terhadap junta perampas kuasa dalam pilihanraya kecil nanti. Rakyat Selangor hendak menuntut bela dengan tindakan berat sebelah SPRM. Dan sekarang ada lembu pula hendak menuntut bela di atas tindakan SPRM terhadap ibu bapanya!!

Apapun, kita perlu rasional. Bawa anak lembu berarak ke Shah Alam tidak apa, asal jangan jadi macam anak Ketua Pesuruhjaya SPRM Datuk Ahmad Said yang bawa pita lucah berarak hingga ke Australia!

Oleh: pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.