Friday, February 6, 2009

Tahniah Zambery, Takziah Demokrasi

Tiada apa lagi yang dapat dikata. MB baru telah mengangkat sumpah. Rakyat Perak terpaksa terima kenyataan, inilah Malaysia. Tapi kemenangan mereka dalam pertarungan ikut pintu belakang, kemenangan pertarungan secara betina tidak menjanjikan akan menang lagi jika bertarung sebagai jantan. Teruskan berdoa. Allah memerhatikan kita.

Tahniah Zambery kerana berjaya jadi MB ikut pintu belakang. Siapa anda hari ini tidak penting. Siapa anda yang mereka gelar MB bukan Melayu pertama Perak tidak penting. Yang penting anda menang ikut pintu belakang. Yang penting sejarah yang bakal diajar kepdaa anak cucu kita kelak bakal mencatatkan:

Hari ini 6 Februari 2009 sebuah kerajaan pilihan rakyat di Perak telah tumbang dalam satu rampasan kuasa yang memalukan. Hari ini demokrasi sudah mati di Perak. Hari ini hari yang memalukan Malaysia. Malaysia, selamat pulang ke-abad 20. Demokrasi kita di kelas 4, Malaysia akan memohon menjadi anggota Pertubuhan Negara-Negara Afrika.

-pendikar gunung kriang

3 comments:

Anonymous said...

KENA TANG BN SEMUA TAK BETUL..DEMOKRASI KLAS 4 LA..
KENA TANG PR.....EH SEMUA BETUL BELAKA..

TIADA OTAK DANOTAK TUMPUL PUNYA PR....
PADANMUKA KAU.....

Anonymous said...

BN = BABI NEGARA!

Anonymous said...

hahahahahahahahahahahahaha......
padan muka kau...!!!!

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.