Tuesday, March 24, 2009

Adnan Yaakob Perlu Buat Pembedahan Kembiri?

Ketua UMNO Bahagian Paya Besar, Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman hari ini terpaksa menangguhkan hasratnya untuk melafazkan sumpah mubahalah di Masjid Negara kerana Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob tidak hadir.

Ahmad Tajuddin yang hadir di masjid berkenaan bersama Bendahari UMNO Bahagian Maran, Datuk Sulaiman Taib kira-kira pukul 10 pagi, menunggu selama setengah jam sebelum membuat keputusan untuk membatalkan hasratnya. Beliau yang ditemui pemberita bagaimanapun berkata, pihaknya akan tetap meneruskan hasrat untuk melafazkan sumpah tersebut dan meminta Adnan menetapkan masa dan tempat sesuai.

Ahmad Tajuddin sebelum ini mendakwa Adnan menjadi 'dalang' di sebalik amalan mencabar etika parti yang berlaku pada Mesyuarat Agung UMNO Bahagian Paya Besar tahun lalu. Ahmad Tajuddin membuat dakwaan itu dengan merujuk kepada nasib empat wakil rakyat daripada bahagian itu yang didapati bersalah oleh Lembaga Disiplin parti kerana melanggar Tataetika Ahli UMNO.

(Sumber: Pahang Daily Online)

****************************************************

Komen pendikar gunung kriang:

Adnan yang selalu cakap berdegar-degar dan bergaya macam ketua samseng itu rupanya bukan jantan sejati, ya? Lawak, lawak, rupanya dia cuma berani bila dikelilingi polis aje, bila di dalam rumah Allah tanpa dilindungi polis, kecut sekecut-kecutnya!

Alahai Adnan, kita tunggu beberapa hari lagi untuk dia menyahut cabaran Tajuddin dan muncul untuk bersumpah mubahalah. Jika dia masih enggan untuk bersumpah, sahlah dia ini bukan jantan sejati! Dan jika dah sah bukan jantan, Menteri Besar itu bolehlah buat pembedahan kembiri, tentu banyak Bahagian UMNO yang sanggup menajanya!


3 comments:

Anonymous said...

NUAR YANG TAK BERANI BERSUMPAH TU PUN BUKAN JANTAN SEJATI...JUGA KE?.

JANTAN YANG SUKA JANTAN...

pendikar gunung kriang said...

anom,

Memang ramai yg bukan jantan dan betina sejati. Mereka juga patut dikembiri, termasuk yg bersembunyi di balik nama anom, walaupun dia punya nickname, malah blog sendiri!

silbi_manahaj said...

Kau kena kembiri jugak. Pendikar konon. Dah berapa ramai orang kau tikam? Kalau setakat tikam lubang bini, ramai orang boleh jadi pendikar. Kau sebenarnya pengecut yang bersembunyi di sebalik komputer untuk memfitnah orang. Bloggers are bollocks!

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.