Friday, March 27, 2009

Beranikah Pemimpin UMNO Memulihkan Imej Gelap Mereka?

Timbalan Presiden UMNO yang baru, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, tugas utama yang akan beliau lakukan susulan kemenangan semalam adalah memulihkan semula imej parti. Beliau berkata, transformasi dalam UMNO yang disuarakan oleh ahli akar umbi perlu dilakukan di peringkat dalaman parti.

"Adalah menjadi tugas dan tanggungjawab yang cukup berat untuk kita merapatkan semula perpaduan dalam Umno.

"Imej Umno juga harus dipulihkan dengan segera bagi mengembalikan keyakinan rakyat terhadap Umno," katanya ketika ditemui selepas diumumkan memenangi jawatan tersebut malam tadi. Muhyiddin mendapat 1,575 undi.

(Petikan: Star Online)

?????????????????????????????????????******************?????????????????????????????

Komen pendikar gunung kriang:

Nak pulihkan imej UMNO? Senang saja nak pulihkan imej UMNO. Mula-mula UMNO kena fikir apa persepsi masyarakat terbanyak terhadap UMNO. Jika UMNO tidak faham apa persepsi masyarakat terhadapnya, inilah persepsi masyarakat: masyarakat menganggap UMNO parti yang dipenuhi manusia korup yang sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa.

Justru UMNO perlu membersihkan dirinya dari terus dibelenggu persepsi itu. Jika Najib yang bakal jadi Perdana Menteri itu jujur dan berani, dengan kuasa yang ada padanya beliau boleh meminta SPRM menyiasat ratusan kes rasuah yang berada di tangan SPRM yang membabitkan pemimpin UMNO. Jika Najib sendiri yang terlibat dalam rasuah, beliau juga perlu merelakan dirinya sendiri disiasat, jangan pula seperti kes-kes sebelum ini, asalkan melibatkan pemimpin besar UMNO, simpan kes dalam laci. Jika SPRM diberi kuasa melakukan siasatan secara telus pasti imej UMNO yang gelap dan hitam itu dapat dipulihkan beransur-ansur.

Tapi adakah pemimpin UMNO yang dilihat gila kuasa itu berani mengorbankan dirinya untuk negara, agama dan bangsa? Beranikah pemimpin UMNO berbuat demikian? Pasti ramai yang hanya tersengih kerana satu lagi tanggapan masyarakat ialah pemimpin UMNO bukan jenis mereka yang berani berubah, kerana kuasa dan wang adalah segalanya!!

1 comment:

Anonymous said...

tahniah diucap kepada UMNO kerana mendapat seorang pembunuh sebagai ketua.

buat tak tau lagi??? berita sudah disebar sejagat dunia dah dan memburukkan imej negara di sudut dunia, masih buat tak tau???

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.