Sunday, March 29, 2009

Kertas Undi Terbesar Bakal Memecah Rekod Malaysia Di Bukit Selambau Hari Ini!


Kertas undi terbesar untuk satu pilihanraya kecil! Itulah yang mungkin bakal dicipta oleh sejarah hari ini di kerusi Dewan Undangan Negeri Kedah kawasan Bukit Selambau jika ia benar-benar ditandingi 15 orang calon. Jika 15 calon bertanding bermakna SPR perlu mencetak kertas undi yang lebih besar daripada biasa - mungkin sebesar kertas A4 - untuk memuatkan lambang semua calon. Mengikut sejarah pilihan raya negara, calon paling banyak yang pernah bertanding bagi sesebuah kawasan baik bagi kerusi Parlimen atau negeri belum pernah melebihi lapan orang.

Jika 15 calon bertanding, kertas undi terbesar dalam sejarah itu boleh dimasukkan dalam rekod Guiness of Malaysia. Namun kepada penyokong Pakatan Rakyat mereka tidak mengharapkan sangat catatan dalam rekod Guiness of Malaysia mengenai kertas undi terbesar itu. Apa yang mereka harapkan cuma mendapat majoriti yang lebih besar dari pilihanraya lalu dan mencipta rekod sekali lagi memalukan BN dalam kubunya sendiri!

Oleh: pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.