Sunday, March 29, 2009

Nizar Juga Yang Terbaik Berbanding Zambry dan Ismail


Banyak sungguh berita mengenai pilihanraya kecil di tiga kawasan itu. Bukan saja cerita, tapi juga disokong dengan gambar. Nak ulas pun agak susah, semuanya berita menarik. Itu tak masuk lagi pengalaman sendiri berada di salah satu lokasi ketika penamaan calon tadi.


Berita yang agak menarik dan terbaru ialah dari Bukit Gantang berdasarkan maklumat dari Sha Reformis. Ia mengenai solat Maghrib di Masjid Simpang. Antara yang hadir untuk solat di masjid itu ialah calon PAS @ Menteri Besar, Dato' Seri Ir Nizar. Sewaktu tiba, beliau diminta oleh jemaah supaya mengimamkan solat Maghrib. Yang menariknya ialah antara yang menjadi makmum dalam solat Maghrib berjemaah itu ialah Zambry Menteri Besar Kerajaan Kudeta, Muhyiddin Yasin dan juga calon BN, Ismail Safian.

Mungkin esok kita tengok Ismail, Muhyiddin atau Zambry pula yang jadi Imam. Itulah indahnya Islam, dalam rumah Allah semuanya sama rata, tetapi yang terbaik akan diberi kepercayaaan menjadi ketua.

-pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.