Friday, March 13, 2009

Samseng Sungguh Orang Parti Tu!! Ketika jam 9.50 pagi, saya terbaca artikel di dalam blog Cina Islam yang memaklumkan bahawa Plak Pokok Demokrasi yang telah dirasmikan oleh Dato Seri Nizar pada 7 Mac lalu, telah menjadi mangsa samseng UMNO. Saya terkejut dengan berita tersebut, dan segera bergegas ke tempat kejadian, melihat vandalisme yang telah dilakukan tersebut.

Setibanya saya di tempat tersebut, mendapati ramai orang sudah berkumpul di sana. Antara yang hadir ialah Menteri Besar Perak sendiri, Dato Seri Nizar, Ustaz Misbahul Munir dan Nga Koh Meng. Terdapat beberapa orang yang berada di situ menemubual Dato Seri tentang kejadian yang berlaku tersebut.

Saya sempat mengambil beberapa gambar, sebagai kenangan terhadap peristiwa hitam tersebut. UMNO begitu takut dengan plak pokok tersebut, sehingga berani (dalam erti kata penakut) memecahkannya. Perangai samseng ini memang jelas di hadapan mata kita, dan ia menyaksikan bahawa perbuatan itu sangat tidak professional.

Apabila DUN diminta dibubar, mereka terasa kurang enak, kerana mereka tahu, mereka pasti akan jatuh dengan cara tersebut. Tetapi, adakah mereka tidak bimbang, kedudukan UMNO semakin teruk pada pilihanraya akan datang? UMNO akan terkubur di bumi Perak, bahkan ditalqinkan oleh orang seluruh rakyat!

(Oleh: Dr Fikrah, Sumber: Tranungkite)

3 comments:

Anonymous said...

EH !. PACAK LILIN LA...
BUAT SEMBAHYANG RAMAI2 KAT SANA.
MINTAK SAMA TUAN ALA.. KASI JATUH SAMA ITU KELAJAAN.

pendikar gunung kriang said...

Terima kasih sdr anon kerana menyeru kepada kesyirikan.

Anonymous said...

anon yang satu tu mesti orang umno.Hanya orang umno saja yg tertarik dgn upacara keagamaan ala-Ayah Pin yg terkeluar dari ajaran Islam tu.Kepada anon yg satu itu, semoga pintu hidayah akan terbuka untuk kamu kembali kpd Islam, amin.

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.