Sunday, March 29, 2009

Selamat Berjuang Demi Maruah Rakyat!!

Pertempuran merebut keyakinan rakyat bermula hari ini di tiga pilihanraya kecil yang berjalan serentak. Siapa pemenangnya bakal ditentukan bukan oleh pemerhati politik, tetapi rakyat kawasan yang terbabit itu sendiri. Mungkin majoriti pengundi sudah menetapkan pilihan mereka sejak awal-awal lagi. Kempen pilihanraya cuma pelengkap kepada keyakinan rakyat.

Kempen yang dijangka paling sengit pastilah di Bukit Gantang dan Bukit Selambau. Namun di Bukit Selambau PKR sudah mendapat kemenangan moral pertama apabila seorang peniaga yang sudah menyatakan hasratnya bertanding sebagai calon Bebas menarik diri sehari sebelum hari penamaan calon dan menyatakan sokongan terbuka kepada PKR.

Mohd Reduan Md Isa, 52, berkata beliau membuat pengumuman untuk bertanding pada tiga minggu lalu, tetapi kemudiannya menukar fikiran selepas berbincang dengan penasihat Parti Keadilan Rakyat (KeADILan), Dato' Seri Anwar Ibrahim, baru-baru ini.

"Masa saya umumkan bertanding misi saya ialah untuk membela rakyat dan menerusi perbincangan dengan Anwar Ibrahim baru-baru ini, saya dapati misi kami sama iaitu untuk membawa perubahan dan oleh kerana itu saya tidak bertanding untuk memberi sokongan pada calon KeADILan," katanya kepada pemberita di bilik gerakan KeADILan di sini, hari ini.

Bekas Ahli Jawatankuasa PKR Bahagian Merbok itu, berkata beliau akan memberikan sokongan kepada calon KeADILan, S Manikumar yang akan bertanding.

Kepada semua pejuang yang menjadi penyampai suara hati nurani rakyat, saya ucapkan selamat berjuang. Walaupun saya cuma blogger kerdil, ia tidak menghalang saya bersama anda. Meskipun cara mungkin berbeda, tetapi misi tetap sama - demi perjuangan dan maruah rakyat yang mendambakan keadilan, kesaksamaan dan kesejahteraan! Destinasi terdekat saya kali ini ialah Bukit Selambau!

- pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.