Thursday, July 16, 2009

Kematian Exco Setpol Selangor: Semakin Jelas Ia Bukan Kes Terjatuh!!

Rupanya Setiausaha Politik (Setpol) Exco Kerajaan Negeri Selangor, Teoh Beng Hock, yang ditemui mati di bahagian koridor tingkat lima bangunan Plaza Masalam di sini hari ini sepatutnya mendaftarkan perkahwinannya esok.

Justru, kematian mengejutnya di pejabat SPRM menimbulkan seribu misteri. Ada yang berkata dia membunuh diri. Adakah seseorang yang bakal menyambut hari bahagianya esok harus mengambil tindakan yang boleh menyebabkan nyawanya melayang dan meninggalkan mereka yang tersayang, sehari sebelum hari bahagia itu? Ia benar-benar seperti bukan kes terjatuh bangunan, tetapi kes lain.....

SPRM perlu membuat kenyataan yang masuk akal dan lebih bertanggung jawab sedikit mengenai kejadian-kejadian sebelum kematian Teoh. Ini kerana sesiapa yang pernah menjalani siasatan dahsyat polis dan SPRM memahami kesan psikologi ketika disiasat. Lalu kenyataan-kenyataan lawak dan tidak masuk akal SPRM seperti yang tersiar sejurus sebelum ini tidak menjawab misteri kematiannya.

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.