Tuesday, July 14, 2009

Manek Urai: Pro-Sogokan Atau Anti-Sogokan?

Hari ini bukan saja hari yang penting kepada pengundi Manek Urai, tapi ia juga penting untuk semua penduduk Manek Urai dan rakyat Malaysia amnya.

Bagi peminat politik mereka menantikan bukan saja sama ada BN atau Pas yang menang, tetapi sama ada lepas pilihanraya akan terdirinya jambatan bernilai RM7-10 juta atau tidak. Sogokan yang cuba dihulurkan oleh TPM ialah undi BN disogok @ dirasuah jambatan, jika undi Pas, tak dapat apa-apa. Menarik untuk diperhati bukan saja siapa menang, bukan saja sama ada jambatan terdiri atau tidak, tapi juga ialah tahap kematangan rakyat Manek Urai berfikir. Jika mereka bermentaliti pro-rasuah seperti Umno, mereka akan pilih BN; tapi jika mereka anti-rasuah, mereka akan menolak BN dan sokong Pas.

Apapun, sama ada pengundi Manek Urai ingin membuktikan mereka matang dengan menolak rasuah @ menolak BN atau masih ditahap pemikiran manusia zaman batu yang menyanjung rasuah @ menyokong BN; kita ucapkan SELAMAT MENGUNDI!

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.