Thursday, July 16, 2009

Setpol Exco Selangor - Terjatuh, Menjatuh Atau Dijatuhkan?Apa yang pasti Setiausaha Politik (Setpol) Exco Kerajaan Selangor, Ean Yong Hian Wah, terbunuh selepas dipercayai terjatuh dari bangunan pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor di Shah Alam.

Yang masih tidak pasti ialah bagaimana beliau terbunuh. Berita rasmi berkata dia terjatuh. Tapi ada pula yang berkata dia sengaja menjatuhkan diri. Yang lebih mengejutkan ada yang berkata dia 'dipaksa' atau 'didorong' seseorang atau sekumpulan orang untuk menjatuhkan diri, malah 'sengaja dijatuhkan'.

Itu yang pasti dan tidak pasti. Yang sudah tentu ialah SPRM tidak akan menyiasat kes bekas MB Selangor dan bekas Exco Selangor yang terlibat dengan rasuah dan penyalahgunaan kuasa. Mereka tidak disiasat kerana mereka memakai baju cap dacing yang kalis siasatan, walaupun salah laku yang mereka lakukan sudah diketahui ramai orang sejak bertahun-tahun yang lalu dengan nilai yang sangat besar.

Bayangkan jika Khir Toyo yang disiasat, adakah dia juga akan terjatuh, menjatuhkan diri atau didorong menjatuhkan diri?

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.