Tuesday, August 11, 2009

Mereka Bukan Bapa Perompak, Datuk, Tapi Kepala Bapa Perompak!!

http://www.sun2surf.com/images/sun2surf/articles/27599/Azhar%20Ibrahim.jpg

Ketua Pembangkang DUN Pulau Pinang, Datuk Azhar Ibrahim menuduh Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang ditadbir oleh PR sebagai "bapa perompak" kerana menerima baki bayaran premium hasil penjualan tanah Kg Buah Pala (seperti yang termaktub dalam undang-undang tanah).


"Jika mereka menuduh kita perompak, merekalah bapa perompak".

Apa yang Azhar katakan itu memang benar: Jika bukan bapa perompak, apa ke jadah namanya jika sudah lebih setengah abad kerja mereka hanya membahagikan kontrak sesama kroni macam negara ini mak bapa mereka punya?

Jika bukan bapa perompak, apa ke jadah namanya jika projek yang cuma bernilai RM100 juta ditawar kepada kroni RM140 juta dan projek RM500 juta ditawar kepada kroni RM650 juta?

Jika bukan bapa perompak, apa ke jadah namanya jika beli kapal selam dan ambil komisyen RM530 juta?

Jika bukan bapa perompak apa ke jadah namanya hingga negara seperti hampir muflis dengan hutang negara bertambah saban tahun hingga menjadi RM303 bilion pada akhir tahun 2008?

Jika bukan bapa perompak, apa yang patut digelar kerajaan BN yang memerintah 1Malaysia ini, wahai Datuk Azhar? Jika bukan bapa perompak, adakah Kerajaan BN itu patut digelar KEPALA BAPA PEROMPAK?

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.