Tuesday, October 13, 2009

Azeez Gedebab Apa Habaq?

[n_p22datukazeez.jpg]

Tiba-tiba rindunya saya dengan Ketua Putra Umno yang badannya gedebab, tapi sekali kena peluk sudah lebam badannya yang bernama Azeez tu. Lepas penamaan calon dia dilaporkan masuk hospital dan kini kabar beritanya entah di mana. Siapa yang tau di mana Azeez? Masih di hospital lagikah dia? Atau dia sudah keluar hospital dengan kesan-kesan lebam yang masih tak hilang kerana kulitnya memang lebam dari rambut hingga ke kaki sejak dilahirkan?

Apapun, saya sangat rindu untuk tahu berita mengenai Azeez. Saya juga ingin tahu perkembangan siasatan polis terhadap kes lebam Azeez. Suspeknya sudah ditahankah? Tak kan pula lepas hampir 2 minggu polis kita yang terkenal cekap dalam kes-kes pelik itu masih tak dapat selesaikan kes sekecil itu?

Tak kan pula polis dah tutup kes pula, kot? Tak kan pula selepas disiasat dan mendapati ia cuma cerita rekaan, polis pun tutup fail? Tak kan pula lepas Isa menang besar, cerita putra Umno badan besar itu tidak lagi jadi kes besar? Tak kan pula, kan?

~ pendikar gunung kriang

5 comments:

Anonymous said...

bro, bukan dia tenat ke?
kena pukul 9 orang...muka pecah, mata tercabut sebelah, telinga gebeh sebelah, jari putus dan pinggang patah...kekeke

i'm no king

Isa said...

Pendikar..., takan hang tak tau kot... kan depa dah kebumikan dia hari tu...

Hang tak baca paper ka...? Dia dah mati la...

Innalillah....

pendikar gunung kriang said...

Isa,

Kelip-kelip ku sangka api
Kalau api di mana asapnya
Azeez Gedebab dikata mati
Kalau mati di mana lebamnya?

(disesuaikan dari pantun yang cikgu saya ajar masa di darjah 3 dulu)

rayman said...

Sabaq sat noo....Pak polis tengah dok carik suspek yg balun ala peluk-peluk manja. Sat lagi jumpa laa. Jangan dok rioh, nanti suspek lari pi luaq negeri. Tak ka naya

Anonymous said...

Benci lah aku baca blog bodoh mcm ni...dah la pakai nama gunung keriang,tu dah la tempat aku...biaq pi kat dia la nak jd apa pun..yg puak pas dan pr tolol sibuk nak buat pa??!!pi la tgok n ziarah budak pas yg kena tetak kat bagan pinang hari tu..masih hidup lg ka dah mamposs dah...pas + pakatan rakyat=parti penipu + pembelit rakyat..

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.