Friday, October 16, 2009

Gagasan 1Melayu Pula? Uuuuueeek......

Saya memang sudah sampai ke peringkat hendak muntah dengan jenama 1 ni. Mula-mula Najib perkenalkan 1Malaysia. Lepas itu berduyun-duyunlah pengikutnya mengekori dengan macam-macam 1. Yang terbaru wakil Umno Perlis, Ahmad Bakri Ali, dalam perhimpunan parti mereka yang sedang berlangsung sekarang, mencadangkan penubuhan gagasan 1Melayu bagi memupuk kembali perpaduan orang Melayu yang berpecah berikutan keadaan politik semasa.

Nak tubuh 1Melayu? Macam mana nak wujudkan 1Melayu jika mereka asyik memecah belahkan rakyat saja? Siapa agen sebenar pemecah belah Melayu semua orang tahu. Siapa yang memecah belahkan satu kampung yang sudah ada satu JKKK dengan menubuhkan JKKP semua orang tahu. Siapa yang memecahbelahkan negeri di bawah PR dengan menubuhkan JPP semua orang tahu. Siapa yang memecah belah dan menganaktirikan kawasan parlimen yang dikuasai PR dengan membekukan peruntukan wakil rakyat, semua orang tahu. Siapa yang memaksa Kementerian-Kementerian Persekutuan menarik balik peruntukan yang diluluskan kepada negeri-negeri di bawah PR sebaik saja negeri-negeri itu dikuasai PR, semua orang tahu.

Jadi tak payahlah bercakap pasal 1Melayu atau apa-apa 1 lagi. Cukuplah dengan retorik 1Malaysia yang melucukan itu, rakyat sudah muak dengan idea karut marut 1 itu 1 ini itu! Ueeekkkk.....

~pendikar gunung kriang

2 comments:

baginda® said...

hahha 1penipu dr 1negara mereka nih

toyu said...

hahahahahha.. nih pun dah 1melugai..... mengkala boz dah mola hat len len tu kan men lagi pakat dok 1 itu la 1 ini la....

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.