Monday, November 16, 2009

Awat Najib Buat Lagu Tu Kat Pak Lah?

Harakahdaily melaporkan peruntukan pembangunan  RMK-9 bagi Parlimen Kepala Batas yang diwakili mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Abdullah Ahmad Badawi  telah ditarik balik oleh kerajaan persekutuan yang dipimpin Najib Tun Razak.

Exco Kebajikan, Kesihatan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar Negeri Pulau Pinang,  Phee Boo Poh ketika ketika mengulas hal ini berkata, tindakan kerajaan persekutuan itu  adalah tidak wajar, seolah olah mahu 'menghukum' Abdullah dan lebih teruk lagi akan mengainaya masyarakat di parlimen tersebut. Tegasnya, kerajaan pusat sewajarnya membantu Abdullah bagi membantu masyarakat di kawasannya khususnya di Dewan Undangan negeri (Dun) Bertam dan sebagai mengenang jasa beliau terhadap pembangunan negara.

" Tidak patut buat begitu kerana Kepala Batas juga sebahagian daripada Pulau Pinang lebih-lebih kawasan Tun Abdullah yang pernah dinobatkan sebagai Perdana Menteri Ke Lima Malaysia, " katanya.

Tapi masalahnya YB Phang oooi....ia bukan mengenai patut atau tak patut. Ia mengenai budaya Umno. Itulah budaya Umno  di mana seseorang itu cuma dihormati dan disanjungi jika ia ada kuasa. Jika orang itu cuma MP biasa, dia  dilihat sebagai orang yang tak berguna, cakapnya tidak diindahkan, dia hanya seperti paria yang melutut di tepi longkang.

Alahai Pak Lah. Silap kamu juga, waktu berkuasa banyak tidur dari jaga, waktu tidak lagi berkuasa baru hendak membuka mata.

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.