Wednesday, November 4, 2009

Nak SMS Percuma Seumur Hidup? Sila Cuba Di Sini...

La nie kita banyak gunakan Sistem Pesanan Ringkas (SMS) dalam kehidupan kita. Kadang-kadang kerana banyak sangat SMS, yang sikit-sikit tu dah jadi bukit. Tiba-tiba saja kredit sudah habis.

Jadi jika ada SMS percuma alangkah baiknya! Bagai langkah kanan, tiba-tiba saya terjumpa satu website yang membolehkan kita hantar SMS secarara percuma. Untuk experimen, saya mencuba beberapa nombor handset dalam rumah saya dan semuanya berjaya sampai ! Ini bermakna SMS percuma itu memang betul-betul boleh dipraktikkan.

Untuk membuat SMS percuma, sila buka laman web http://freesms.cloudapp.net

Anda akan lihat paparan di bawah:

sms-percuma


Sila ikuti langkah-langkah ini untuk penghantaran SMS percuma:


Langkah 1

Untuk memulakan penghantaran SMS percuma, sila masukkan nombor handset yang hendak dihubungi dengan dimulai nombor kod negara, ruang dan diikuti oleh nombor handset berkenaan. No kod untuk negara Malaysia ialah 60. Misalnya jika hendak hantar kepada nombor 012-1234567, sila taip 60 0121234567. Jika hendak hantar SMS ke luar negara, masukkan kod negara-negara berkenaan diikuti nombor handset.

Langkah 2

Seterusnya tulis SMS anda di ruangan Message (tidak lebih 160 karekter)


Langkah 3

Isi ruangan Verify dengan memasukkan nombor verification dengan betul.


Langkah 4

Tekan ruangan Send untuk penghantaran SMS.

Mudah aje kan? Selamat mencuba!!

~pendikar gunung kriang

1 comment:

Mr.J said...

perhh.. boleh juga. i dah try . thnk.

www.pengeRindu.com

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.