Wednesday, November 25, 2009

Bala: Najib Pasti Doakan 1Malaysia Gila!!


Saya sangat tertarik dengan kenyataan Americk Singh Sidhu, peguam kepada Balasubramaniam sebentar tadi dalam Malaysiakini mengenai kaitan kehilangan Balasubramaniam dan PM Datuk Seri Najib. Pertama, peguam terkenal itu berkata mereka yang berfikiran waras pasti akan membuat kesimpulan bahawa Najib memang ada kaitan dengan kehilangan Bala. Bermakna hanya orang gila yang tidak percaya kehilangan Bala tiada kaitan dengan Najib. Saya dalam hal ini bersyukur kerana saya dan keluarga saya bukan salah seorang dari orang yang gila itu!


Kedua, Americk menyatakan beliau memandang berat pembabitan adik Najib - Datuk Nazim - dalam panenarikan balik akuan bersumpah pertamanya yang mendakwa Najib ada hubungan rapat dengan Altantuya Shaariibuu. Americk turut mendedahkan bahawa rakaman video wawancaranya dengan Balasubramaniam tiga bulan lalu, dibuat secara rahsia sebagai "satu jaminan sekiranya dia ditahan oleh pihak-pihak yang terbabit dalam pemergiannya dari negara ini setahun yang lalu."


Ketiga, menurut Americk lagi, Balasubramaniam mungkin melakukan kesalahan di bawah Akta Akuan Bersumpah 1960 kerana memberi akuan bersumpah yang bercanggah, tetapi dia boleh mempertahankan dirinya kerana dia nampaknya telah dipaksa, diugut atau dipaksa menandatangani akuan bersumpah kedua. Namun Bala tidak perlu khuatir dalam hal ini kerana mereka yang didakwa menghasut akuan bersumpah kedua yang palsu dibuat - Deepak, ASP Suresh dan peguam M Arunampalam - juga berdepan dengan tuduhan jenayah kerana subahat dan konspirasi.


Keempat, Americk mendakwa, Nazim terbabit dalam melakukan ugutan jenayah terhadap Bala di samping kemungkinan didakwa bersubahat/konspirasi berhubung pembuatan akuan bersumpah kedua yang palsu.


Nampaknya Najib yang kini berada di luar negara pasti tidak senang tidur dengan pendedahan demi pendedahan mengenai kaitan kehilangan Bala dan kematian Altantuya dengan dirinya. Dan pasti yang lebih merisaukannya ialah kenyataan Americk bahawa hanya orang gila yang tidak percaya kehilangan Bala tiada kaitan dengan Najib! Dalam hati pasti Najib sedang berdoa semoga 1Malaysia gila, 1Malaysia tidak percaya kehilangan Bala ada hubungan dengannya!!

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.