Friday, December 25, 2009

Apa, Juara Ketuanan Melayu Itu Ingat Duit Mak Bapa Dia Ka?

Saya setuju dengan apa yang dikatakan oleh Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), Datuk Zolkples Embong bahawa  Persatuan Sepaktakraw Malaysia (PSM)  perlu sedar peruntukan yang disalurkan oleh MSN kepada PSM adalah hasil wang rakyat. "Ia bukan duit saya, tapi duit rakyat, jadi MSN perlu belanjakannya ikut keperluan", begitu tegas Zolkples ketika ditanya wartawan mengenai beberapa kritikannya terhadap PSM termasuk presidennya Datuk Ahmad Ismail akhir-akhir ini. Datuk Ahmad Ismail yang juga Ketua Bahagian Umno Bukit Bendera baru saja dibebaskan baru-baru ini oleh Umno  kerana kelantangannya mengkritik orang bukan Melayu dalam isu ketuanan Melayu.


Zolkples juga dalam kenyataannya mendedahkan beberapa salahlaku pegawai atasan PSM yang sesuka hati mengubah dasar MSN, .."Malah program yang telah dipersetujui bersama MSN telah mereka ubah, walaupun mesyuarat itu dipengerusikan oleh saya, termasuk pergi Pulau Pinang dan Australia (bercuti)", kata Zolkaples.Teruk betul Ahmad Ismail, juara ketuanan Melayu dan gang-gangnya dalam PSM itu. Dan kelakuan teruk peneraju PSM itu telah membuahkan hasil 'lumayan' apabila Malaysia gagal meraih walaupun satu pingat emas, malah dengan pasukan Laos yang baru saja belajar sepaktakraw itu pun Malaysia boleh tumpas 2-1.

~pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.