Friday, December 25, 2009

MB Ini Pun Spisis Umno Cap Ayam Juga!!

"Dari semua bantuan dan sumbangan yang kerajaan buat ini, saya tidak minta perkara besar dari tuan-tuan, hanya ada satu permintaan kecil sahaja iaitu bagilah undi tuan puan untuk BN dalam pilihan raya akan datang."

Ungkapan di atas dikeluarkan oleh Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Said di Dewan Besar, Wisma Darul Iman semalam.

Ia dibuat di hadapan ibu bapa dan para pelajar seluruh Terengganu yang menerima hadiah kecemerlangan Pelajar Yayasan Terengganu.

Inilah kemuncak bagi 'segala kerja baik' dari kerajaan negeri kepada rakyat iaitu 'satu undi untuk BN'. Namun kali ini ia tidak diminta secara 'berlapik' lagi tetapi secara terus terang.

Seorang bapa kepada seorang pelajar yang menerima hadiah itu terkejut besar dengan ungkapan itu.

Ini kerana, sepanjang kerier beliau sebagai seorang pegawai kerajaan negeri tidak pernah Menteri Besar sebelum ini mengeluarkan ungkapan seterang itu.

"Kalau dia nak minta kita sokong BN pun, dia berlapik sikit...berkias-kias...tetapi MB yang ini terus kepada undilah BN," kata beliau kepada Harakahdaily.

(Sumber: harakahdaily)

Komen PGK: Kelmarin banyak blog pro-PR yang memuji Ahmad Said kerana keberaniannya membawa kes wang ihsan petroleum Terengganu ke mahkamah. Malah ada yang tersangka Ahmad adalah spesis UMNO terakhir yang masih ada sisa-sisa kejantanannya.

Tapi seperti dijangka MB berwajah sembab itu tidak seberani , tidak sejantan dan tidak secerdik dijangka. Seperti kata ramai orang,  ahli UMNO itu tetap juga ahli UMNO juga. Mana boleh dipisahkan lagu dan irama, mana boleh dipisahkan ombak dan pantai dan mana boleh dipisahkan UMNO dan rasuah?

Nampaknya Ahmad Said pun dua kali lima dengan mana-mana MB spisis Umno cap ayam lain juga!!

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.