Tuesday, December 29, 2009

Mereka Atau Tan Sri Yang Sebenarnya Lapar?


Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud sebagaimana yang dilaporkan oleh Bernama dikatakan menyelar tindakan golongan tertentu yang bertindak untuk menghasut rakyat agar membenci kerajaan.

"Sejak akhir-akhir ini, muncul golongan tertentu yang  lapar dan dahaga untuk mendapat kuasa memekik sana sini menghasut rakyat.

Taib, yang juga Pengerusi BN Negeri, seterusnya berkata ahli politik pembangkang membuat janji-janji kosong dan mendakwa mereka boleh melakukan keajaiban bagi menggembirakan rakyat dan pengundi yang sebenarnya adalah palsu.

Saya cuma nak tanya Tan Sri, siapa yang sebenarnya lapar dan dahagakan kuasa sehingga sudah berkuasa berpuluh tahun tapi tak pernah puas dan kenyang? Tan Sri sudah menjadi Ketua Menteri Sarawak selama 26 tahun, tapi Tan Sri nampak masih tidak hilang dahaga dan lapar untuk terus berkuasa puluhan tahun lagi. Tan Sri berkata parti pembangkang yang belum berkuasa di Sarawak seperti orang lapar dan dahaga, tapi mengapa Tan Sri yang sudah 26 tahun menghirup kekayaan Sarawak masih rasa tidak kenyang-kenyang?

Tan Sri Taib juga berkata ahli-ahli politik pembangkang menabur janji kosong, tapi mana Tan Sri tahu mereka berjanji kosong sedangkan mereka tidak pernah diberi kuasa untuk menunaikan janji mereka? Jika Tan Sri hendak lihat janji mereka kosong atau tidak, BN janganlah bertanding dalam pilihnraya Sarawak akan datang dan beri peluang PR memerintah selama 5 tahun. Lepas itu (jika Tan Sri masih hidup),Tan Sri boleh buat penilaian sama ada mereka bercakap kosong atau cakap berisi!

http://pendikargunung.blogspot.com/

~ pendikar gunung kriang

1 comment:

Anonymous said...

aku sokong pendapat engkau bro.
Perut KM Swak tak pernah kenyang

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.