Monday, December 28, 2009

Sepatutnya Drama Lawak Umno Itu Diarahkan Oleh Mr Bean atau Senario!!!

Ramai yang tak percaya 50 peserta  yang berdemonstrasi di  pekarangan pejabat perhubungan Pas Shah Alam Alam kelmarin adalah pengikut Pas. Kenapa tak percaya? Mana nak percaya penampilan mereka tidak seperti orang Pas dan sepanduk yang mereka bawa juga tidak melambangkan  mereka pengikut Pas. Yang lebih melucukan kebanyakan mereka cuba menutup wajah dari dikenali dengan sepanduk yang dibawa. Pengikut Pas biasanya berani dan berterus terang. Tapi mereka ini bagai perogol bersiri yang menutup muka di pekarangan mahkamah kerana takut dikenali.

k

Justeru ramai yang yakin ini semua kerja orang Umno yang telah sedaya upaya membuat pelbagai kerja gila untuk merampas kembali tampuk kuasa Selangor sejak lepas PRU ke-12 lagi. Mereka tak akan berpuashati dan akan terus berusaha dengan apa cara selagi BN tidak memerintah Selangor.


Malangnya  demonstrasi kelmarin tidak diatur dengan begitu baik dan rapi, hingga usaha menyamar menjadi orang Pas mudah dihidu oleh sesiapa sahaja - hatta budak tadika pun pasti tahu bahawa pendemonstasi itu bukan orang Pas. Mungkin penyelaras demonstrasi itu tidak rajin buat kerja rumah sehingga drama yang mereka cuba pentaskan itu nampak sangat tak realistik. Sepatutnya untuk kelihatan benar-benar seperti demonstrasi Pas, skrip drama itu perlu diolah dengan teliti. Sepatutnya Umno yang banyak duit itu boleh meminta nasihat pelawak-pelawak tersohor dunia seperti Eddie Murphy dan Mr Bean untuk membantu mereka menulis skrip dan mengarah drama demontrasi itu agar nampak lebih real. Atau kalau nak jimatkan duit, mereka boleh minta bantuan tekniikal dari pelawak kita seperti Kumpulan Senario atau Nabil supaya lawak mereka kelmarin lebih berpijak di bumi nyata.


Sekarang apa dah jadi, kerana pengarahan drama lawak demontrasi yang  langsung  tak realistik itu, peminat politik tanah air mentertawakan Umno. Mungkin Umno menafikan drama lawak itu bukan hasil skrip mereka, tapi itulah yang pengamat politik nampak.

http://pendikargunung.blogspot.com/

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.