Tuesday, December 22, 2009

Rosmah Akui RM600,000 Dipindahkan Ke Dubaibye...bye....apa yang hanpa katakan tentang pindahan wang ke Dubai tu memang betul!!!


Inilah tips bangang bagi menghentikan soalan yang anda tak suka: jangan jawab soalan itu dan terus hentikan temu bual. Biarkan saja soalan tergantung dan dengan lagak si-bacul, hentikan temu bual. 
Dan taktik itu digunakan sebaiknya oleh Datin Rosmah, isteri Perdana Menteri  apabila beliau enggan menjawab soalan Malaysiakini mengenai isu pemindahan wang RM600,000 secara tidak sah ke Dubai yang dikemukakan dalam satu sidang media sebentar tadi. Lalu sidang media ditamatkan serta merta.

Taktik bangang itu sering juga digunakan suaminya, Najib. Soalan tidak dijawab, tapi bercakap perkara lain. Lalu, orang yang fed-up tidak tanya apa-apa lagi lepas itu. Titik.


Okeylah, Rosmah, okeylah Najib. Kamu berdua tak mau jawab soalan pun tak apa. Bagi rakyat yang tidak bangang ini, mereka berpegang kepada kata orang tua-tua: berdiam diri tanda bersetuju. Bila kamu berdua enggan menjawab soalan itu menandakan apa yang dikatakan itu kamu setuju ia memang benar berlaku. Dan dalam konteks pemindahan wang RM600,000 ke Dubai yang Rosmah enggan jawab itu,  rakyat boleh membuat andaian ia memang betul, ia memang benar-benar terjadi. Ya, memang betul, sehingga Rosmah boleh membuktikan ia tidak betul. Ya, memang betul, kerana Rosmah enggan menjawab menyatakan ia tak betul.


~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.