Wednesday, January 27, 2010

Berita Seram Untuk Pengguna Kereta Toyota


















Anda pengguna kenderaan Toyota? Jika anda pengguna Toyota ini ada satu berita sangat buruk untuk mereka: syarikat pembuat kenderaan Jepun paling laris di dunia Toyota Motor Corp berkata mereka akan menggantung 8 model Toyota, termasuk model-model yang popular di Malaysia kerana masalah  accelerator pedals.  Berita buruk itu menyebabkan saham Toyota jatuh merudum 2.7% pada pertengahan pagi ini, berbanding dengan kejatuhan cuma 0.2%  secara purata di pasaran saham  Nikkei,  Jepun sebelumnya. 

Antara kenderaan yang didapati tidak selamat digunakan ialah model Toyota yang terlaris di Amerika Utara, Camry, untuk model-model yang dikeluarkan sejak  2007. 

Juga termasuk dalam senarai yang tidak selamat digunakan ialah Toyota RAV4, Corolla dan Matrix model-model tahun 2008-2010,  Tundra model tahun 2007-2010, Avalon model  2005-2010  dan Highlander model 2010.

Kepada anda pengguna-pengguna kenderaan itu, sebagai pilihan anda boleh gunakan kenderaan lain yang lebih selamat misalnya LRT. Di negeri-negeri yang tiada LRT anda boleh jalan kaki yang tidak perlu mempunyai accelerator pedal.

~ pendikar gunung kriang

1 comment:

Anonymous said...

ko ni. pro anto government..
semua post ko jelas..
ko punye kpale x bole pakai jugak..
ape yg ko komen pasal government tu...
same je mcm golongan pembangkang & anti kerajaan..
dua2 tuding jari cari salah org lain..
ko dh kawin belum?
pikir hal keluarga ko lebeh baik..
kalau dah bersedia...
tegakkan kebenaran dgn cara betul...
takat tulis blog ape ade mangkuk..
semua info ko ni murahan...
bagi la fakta...
buat rujukan kepada pihak professional..
then baru post...
dah ade fakta..
baru laa ko tulis dlm blog..
mcm bdak sekolah yg blom baligh laa ko ni..
dh sunat belum..
lain kali..
cukupkan ilmu baru hentam org..
jgn hentam ikut sedap mulut..
ngok bin mangkok btol..
mak bapak hang tak ajor ke?
stu***

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.