Friday, January 29, 2010

Najib Patut Bangga Malaysia Sarang Pengganas

Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak menolak dakwaan Malaysia menjadi sarang pengganas ekoran penahanan 10 individu termasuk sembilan warga asing di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) baru-baru ini.
 
Perdana Menteri berkata, penangkapan berkenaan disifatkan sebagai langkah pencegahan yang proaktif bagi memerangi sebarang unsur keganasan sama ada dalam atau luar negara.

"Malaysia bukan pusat operasi, tapi kita tahu sebagai sebuah negara kita amalkan perjalanan yang bebas kepada orang-orang luar. Kalau kita dapat tahu sama ada mereka buat lawatan singkat (ke negara kita) ataupun melalui negara kita menuju ke negara lain, kita ambil tindakan yang sewajarnya," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno di sini hari ini.
Beliau berkata demikian sebagai mengulas mengenai spekulasi yang mendakwa Malaysia menjadi sarang pengganas selepas penangkapan 10 individu berkenaan yang mempunyai kaitan dengan pengganas antarabangasa.

(Sumber: mStar Online)

PGK: Dua hari lepas  nampak wajah Hishamudin bukan main ceria dan  sangat bangga ketika mengumumkan penangkapan 10 orang di bawah ISA. Patut Najib rasa bangga jika nama Malaysia terpahat sebagai salah sebuah negara sarang pengganas. Sekurang-kurangnya ia dapat mengharumkan nama 1Malaysia kepada dunia

Mengapa marah, Datuk Seri, patut banggalah!!

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.