Saturday, January 30, 2010

Peraduan Ketawa 500 Kali Untuk Pas

k

Pagi ini saya bangun dengan badan separuh longlai. Macam ada yang tak kena. Joging 5 kilometer di Taman Jubli Perak Alor Setar pun tidak mampu menghilangkan "sesuatu" yang tidak kena itu. Saya berfikir, mungkinkah ia kerana malam tadi saya cuma tidur sekitar empat jam saja?

Selepas sarapan, saya terbaca satu artikel: ketawa 500 kali sehari boleh mengembalikan kesihatan dan kecerdasan. Dan bila difikirkan kembali, mungkin ianya benar! 

Ya, kelmarin memang saya banyak ketawa, sebahagian besar kerana berasa sangat   lucu dengan keputusan Jawatan Kuasa Disiplin PAS yang menggantung jawatan Khalid Samad  selama 6 bulan dan Hassan Ali cuma diberi amaran. Malangnya saya tidak menghitung berapa kali saya ketawa terhadap Pas kelmarin. Tapi kerana pagi ini saya bangun dengan badan agak longlai, ia mungkin petanda ketawa saya kelmarin terhadap Pas belum mencapai angka 500. Mungkin saya cuma ketawa sekitar 100-200 kali saja. Jadi saya perlu ketawa lagi untuk mencukupkan bilangan 500.

Hari ini saya akan ketawa sekurang-kurangnya 500 kali, kebanyakannya untuk Jawatankuasa Disiplin Pas. Dan anda pembaca blog ini, jom  berama-ramai ketawakan 500 kali untuk Pas!! Bukan apa, selain dari melepaskan tension, ia baik untuk kesihatan dan kecerdasan.

Bagi yang ada rezeki lebih, boleh anjurkan Peraduan Ketawa 500 Kali Untuk Pas. Kelakar!!

Ha...ha....ha....ha....ha....ha...ha.....ha...ha....ha....ha....ha.....ha....ha.....ha...ha....ha....ha.....ha....ha.....ha...(sila (ulangi hingga 500 kali!)


~ pendikar gunung kriang

1 comment:

Anonymous said...

emm....

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.