Wednesday, January 27, 2010

Rais Berubah Lagi - Dah Agak Dah....
Baru kelmarin Rais Yatim berkata Aduka Taruna tidak perlu dihukum atas kesalahan menghina al-marhum Sultan Johor selepas dia  memohon maaf.

Tapi baru sehari, tiba-tiba pendirian Rais sudah berubah. Rais beritahu pemberita hari ini, maaf saja tidak memadai, Aduka perlu didakwa di mahkamah. Sebabnya?


"Memohon maaf kepada diraja  soal di luar undang-undang, (dan) terserahlah kepada budi pihak diraja berkenaan sama ada menerima atau tidak. Tetapi lunas undang tetap harus berjalan," katanya pada satu sidang akhbar hari ini.

Tapi apa nak heran jika pendirian Rais berubah. Semasa dalam Semangat 46 dulu pun dia berkata jambatan sudah dibakar dan dia bersumpah tidak akan menyertai Umno semula. Tapi akhirnya dia menyertai Umno semula. Memang betul jambatan sudah dibakar, tapi Rais menggunakan kren untuk masuk Umno balik.

siakap senohong
gelama ikan duri
bercakap bohong
lama-lama jadi menteri


Sama ada Rais berbohong kerana terpaksa atau dipaksa perkara lain. Tapi cakapnya dari dulu memang tak boleh pakai.http://pendikargunung.blogspot.com


~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.