Thursday, February 11, 2010

Arsenik: Nasib Baik Hakim Malu Dengan Ezam, Kan?


Mahkamah Majistret Kuala Lumpur hari ini membebaskan 27 peserta perhimpunan haram berhubung dakwaan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang beliau diracun dengan arsenik pada lewat 1999.

Antara yang didakwa itu termasuk lima ahli parlimen Pakatan Rakyat: Dr Mohd Hatta Ramli (PAS-Kuala Krai), Azmin Ali (PKR-Gombak), R Sivarasa (PKR-Subang), Tian Chua (PKR-Batu) dan N Gobalakrishnan (PKR-Padang Serai). Peserta lain yang dituduh termasuk mereka yang kini menjadi ahli Umno seperti Ezam Mohamed Noor, Ruslan Kassim, Lokman Noor Adam and Hanafiah Man.

Bagaimanapun Ezam dan Lokman tidak menghadiri perbicaraan hari ini. Begitu juga dengan Gobalakrishnan, Sivarasa and Azmin.

(Sumber: Malaysiakini)

PGK: Semua 27 peserta demonstrasi itu patut mengucapkan terima kasih kepada Ezam, Ruslan Kassim, Lokman Noor Adam dan Hanafiah Man yang kini sudah jadi orang kuat Umno itu. Kerana orang-orang kuat Umno ini termasuk dalam senarai orang yang kena tuduhlah, maka Yang Arif Hakim    telah membuat keputusan yang begitu arif dan bijaksana  Jika 4 makhluk itu masih dalam PKR, boleh tekalah sendiri apa nasib 27 orang tu.

Nasib baik Hakim malu dengan 4 makhluk tu kan?

1 comment:

Anonymous said...

malu kepala ayah kau!!!!

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.