Saturday, February 27, 2010

Celaka Guan Eng!!!!Kelmarin, mereka yang anti-Lim Guan Eng dan kerajaan PR Pulau Pinang tidak boleh menahan tebal muka  kerana apa yang mereka dakwa bahawa Kerajaan PR Negeri Pulau Pinang tidak mengadakan perarakan Maulidur Rasul tahun ini tidak benar.Perarakan Maulidur Rasul diadakan! Ia berbeza dengan Kerajaan Negeri Perlis, Pahang dan Johor di bawah BN yang tidak mengadakan perarakan.

Perarakan 53 kontinjen jabatan-jabatan kerajaan dimulai dengan ketua-ketua jabatan melalui beberapa jalan termasuk Padang Kota Lama, Dewan Undangan Negeri, pejabat agama menuju ke Dewan Sri Pinang. Turut meraikan majlis ialah Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang sangat dibenci oleh Umno dan gerombolan NGO penyokong mereka itu.

Pasti puak-puak Umno dan gerombolan penyokong mereka yang bernama Perkasa @ Perkosa, Pekida @ Pukida dan lain-lain itu hangat hati melihat perarakan diadakan. Dan pasti bertambah sakit hati mereka melihat wajah ceria Guan Eng  di sebelah Yang Dipertua Negeri Pulau Pinang dan Ketua-Ketua Jabatan yang memberi sepenuh perhatian terhadap aturcara majlis yang berlangsung. Dalam hati mereka mungkin berkata:

"Oh...Tsu Koon, masa hang jadi Ketua Menteri dulu, awat laa hang tak mau melayan orang Islam macam Guan Eng buat"

atau depa kata:

"Celaka Guan Eng...potong stim betoi...lain yang diharap, lain yang jadi....celaka betoi Guan Eng!!!"

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.