Wednesday, February 3, 2010

Dari Mahkamah Tinggi: Saiful Tak Basuh Berak?

Mahkamah Tinggi  sebentar tadi diberitahu oleh Pendakwa mereka mempunyai bukti air mani kepunyaan Anwar Ibrahim di kesan di bahagian luar dan dalam dubur Saiful Azlan. Pihak Pendakwa seterusnya menyatakan mereka akan membawa bukti itu ke mahkamah yang telah disahkan oleh Jabatan Kimia sebagai kepunyaan Anwar berdasarkan pemeriksaan DNA.

Saya bukan pakar DNA dan tentu saja saya tidak layak komen mengenai penemuan air mani Anwar di dubur Saiful. Tetapi yang memusykilkan saya, DNA bukanlah satu-satunya bukti yang boleh mengesahkan berlakunya hubungan sex. Ini kerana bukti DNA boleh dicipta dengan mengubah palitan dari satu tubuh ke tubuh lain.  Sewaktu perbicaraan Sodomy I  pada tahun 1998 dulu, bukti DNA tidak dapat dipakai kerana ia sangat meragukan kerana ada unsur pemalsuan, hinggakan hakim Augustine Paul yang jelas berat sebelah itu pun  terpaksa membuang bukti tersebut daripada membantu kes pendakwaan.

Itu kemusykilan pertama. Kemusykilan kedua, berdasarkan fakta kes, Saiful mendakwa diliwat pada 26 Jun 2008 (Khamis) dan dua hari lepas itu (Sabtu) baru Saiful menemui pegawai perubatan bagi memeriksa punggungnya. Yang herannya jika air mani Anwar masih dapat dikesan selepas dua hari  kejadian liwat itu, adakah dalam tempoh dua hari itu Saiful tidak membuang air besar? Jika Saiful membuang air besar dan membasuh punggungnya, bagaimana kesan air mani masih ada di punggungnya?

Atau Saiful ini jenis orang yang berak tak basuh punggung?


Jika anda pakar DNA, mungkin anda boleh jelaskan hal ini....


~ pendikar gunung keriang

5 comments:

paktehku said...

1.Boleh jadi Saiful tidak mandi dari 26hb Jun hingga 28hb Jun.
2.Boleh jadi juga Saiful menggunakan gabus untuk menutup jubur nya supaya air mani dalam juburnya tidak meleleh keluar.
3.Dalam tempoh 3 hari Saiful tidak buang air besar (berak).
4. Saiful tidak terkentut langsung selama 3 hari

Fakta boleh berlaku. Sebarang cecair sekiranya berada dalam suatu rongga yang terbuka jika dibawa aktif iaitu pergerakan badan (berjalan,dudok,berdiri dan baring) cecar tersebut akan mengalir keluar.

Unknown said...

Saifool puasa 3 hari selepas dijolok!

Anonymous said...

ha...ha...ha...ha...lawak...lawak....

ibnu yazid said...

dia x mandi wajib ke? keke~

nak posa pn biarlah mandi wajib dlu bangg..haha

Pak Oncu said...

hehehheheheheheheh siotttttttt je !!!!!!!

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.