Sunday, February 14, 2010

Lima MP PKR Nak Blah,,,,Blahlah!!!
Jika apa yang tersiar dalam Malaysian Insider  hari ini benar, maka minggu ini menjadi minggu yang paling malang bukan saja untuk PKR, tapi PR dan seluruh rakyat Malaysia yang cintakan kebenaran.

Mengikut Malaysian Insider, lima lagi Ahli Parlimen (MP) daripada PKR bakal mengikut jejak Datuk Seri Zahrain Hashim meninggalkan PKR dan menyatakan sokongan terhadap BN pada minggu ini. Bukan saja MP, beberapa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) juga akan menuruti jejak 5 orang MP itu. Jika telahan Malaysian Insider ini benar, bermakna BN akan mendapat kembali majoriti dua pertiga dengan sokongan 148 daripada 222 MP di Dewan Rakyat dan dengan itu memudahkan mereka meluluskan rang undang-undang tanpa memerlukan sokongan pembangkang.

Mengikut Malaysian Insider, pihaknya memperolehi maklumat itu daripada sumber PKR yang tidak dinyatakan namanya yang turut memberitahu satu sidang akhbar akan diadakan mengenai hal itu dalam tempoh terdekat selepas cuti Tahun Baru Cina.

Kepada penyokong PR, jangan rasa marah atau sedih seandainya berita dari sumber Malaysian Insider itu benar. Lima MP malah lima belas MP boleh keluar PKR, mereka boleh tunjukkan belang mereka yang sebenar kepada rakyat yang selama hampir dua tahun ini disembunyikan di balik wajah Sang Munafik. Kepada MP yang bakal menjadi Sang Katak, hangpa menjadi MP bukan kerana pengundi jatuh cinta dengan wajah tidak kacak hangpa, tapi kerana kami sangat benci dan meluat dengan warna biru dacing BN yang sudah 50 tahun membelit dan menipu kami. Kami tau jika hangpa ramai-ramai keluar parti, BN akan mendapat kembali  majoriti dua pertiga.  Tapi apa nak buat, dari menjadi sampah lebih baiklah hangpa blah!!

Cuma sapa-sapa hendak tinggalkan PR perlu ingat satu perkara: PRU ke-13 akan tiba tak sampai tiga tahun lagi. Kami rakyat telah memberi amaran kepada BN dalam PRU-12 dan kami akan pastikan siapa jua yang bersekongkol dengan penipuan tidak akan bernafas lagi dalam PRU-13.

~ pendikar gunung kriang

1 comment:

Anonymous said...

pilihla kalangan ahli pas tuk jd calon pkr...apa salahnya,kerna ia dlm PR...ahli pas yg punya tarbiah Islam tak mudah luntur dgn desakan keduniaan dan ia lebih berintegriti...klu munafik Ibrahim Ali blh tumpang simbol bulan,napa ahli Pas tak digunakn tuk jd calon PKR demi kepentingan PR dan Rakyat....Amin

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.