Thursday, February 25, 2010

Mana Dah Hilang Teloq Menteri Nie, Jumpa Pompuan Pun Takut!!

kkkk


apa punya Menteri, nak jumpa pompuan pun takut!
 
Sejak zaman reformasi, Menteri yang merupakan anak Tun Hussein Onn itu dikenali sebagai seorang yang sangat penakut. Lebih sekali dia diajak berdebat oleh tokoh pembangkang, tetapi bila saatnya tiba, dia tidak muncul. Sebab itu bekas Ketua Pemuda Umno itu selalu disindir sebagai Hishamuddin auwwwww, kerana dia tidak kelihatan sebagai lelaki tulen yang berani dan garang. Dia lebih nampak seperti lelaki lembut....auwwww....pondan.

Dan pagi tadi Hishamudin Tun Hussein sekali lagi membuktikan kebaculan tahap wahidnya. Di depan pejabat Kementerian Dalam Ngeri pagi tadi, kira-kira 30 pemimpin Pakatan Rakyat dan kumpulan NGO, cuba menyerahkan kepada Hishamudin memorandum berhubung pendedahan seorang wanita malang, Norizan Salleh yang mendakwa ditembak oleh anggota keselamatan secara salah. Norizan, sebelum ini dilaporkan mendakwa ditembak lima kali di bahagian dada dan tangan di sebuah lebuh raya ketika dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Segambut. Norizan  mendakwa, akibat serangan tersebut beliau cedera parah dan terlantar di hospital lebih dua minggu bawah pengawasan polis. Beliau terpaksa menanggung kos rawatan perubatan berjumlah hampir RM20,000.
 
Akibat takut, Hishamudin hanya menghantar seorang pegawainya  menemui menemui pemimpin-pemimpin PR dan NGO itu yang menunggu di lobi bangunan  KDN untuk menyerahkan memorandum tersebut.  Berlaku sedikit kekecohan apabila peguam Norizan - N Surendran - dan wakil PR, berkeras untuk menemui sendiri menteri atau timbalannya.

"Kalau kita bagi pada kamu, kamu tidak akan ambil tindakan. Kita mahu beri pada Menteri," kata Surendran.

Pengarah komunikasi PKR, Lateefa Koya, pula berkata Hishamudin sepatutnya mengambil peluang untuk menemui mangsa yang turut menunggunya di lobi KDN, supaya beliau boleh melihat sendiri apa yang sebenarnya telah terjadi kepada Norizan. 

Ahli parlimen Kapar, S Manikavasangam berkata mereka akan menyerahkan memorandum itu kepada Menteri berkenaan bila parlimen bersidang mulai 15 Mac ini.

"Di Parlimen, dia tidak boleh lari," katanya.

Memang Hishamudin tidak boleh lari pada 15  Mac ini. Tapi dia mungkin pergi ke tempat lain "atas urusan rasmi" bagi mengelakkan menemui Norizan. Dan jika ini terjadi Hishamudin memang sah Menteri yang tak ada telur. Alahai....nak jumpa pompuan pun takut!!

http://pendikargunung.blogspot.com/ 

~ pendikar gunung kriang

2 comments:

Anonymous said...

last year...aku gi konvensyen perpaduan..masa tu baru lagi insiden PErak..kan ada yang abring tengah jalan..
die datang ngn bini dia.. baru cite pasal sejarah..leh lak cite pasal politik...yang hadir..budak2 PLKN...budak2 skolah..budak2 U.. budak2 Kecik..boleh lak die nak buat cite politik.. bengong..

Anonymous said...

Untunglah kamu di negara yg kurang maju lagi...

Kalo di negara maju, Menteri Dlm Negeri dah kna letak jawatan...angkara polis yg suka tembak rakyat tanpa sebab...

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.