Sunday, February 28, 2010

Najib Agen Amerika

MESRA

Menteri di JPM, Datuk Nazri Aziz berkata sejak Datuk Seri Najib jadi PM, perhubungan Malaysia-Amerika Syarikat  semakin mesra dengan perubahan dasar luar Malaysia terhadap negara itu yang semakin ketara. Nazri yang memimpin Anggota Parlimen dari Malaysia untuk lawatan kerja lima hari ke Amerika sejak Selasa berkata pertemuan dengan pegawai-pegawai kanan Amerika Syarikat dan ahli-ahli kongres dan senator telah diadakan membincangkan pelbagai isu termasuk usaha melawan keganasan (pengganas Islamlah agaknya tu).

Baguslah macam tu, Nazri, baguslah. Dulu di zaman Mahathir jadi PM,  bukan main lagi juak-juak Umno label   kepada Anwar yang mempunyai dua tiga rakan dari Amerika. Lalu timbullah gelaran Anwar jadi agen Amerika, Anwar jadi agen Yahudi dan sebagainya hanya kerana dia mempunyai dua tiga rakan dari Amerika yang sentiasa menyokongnya.

Tapi ketika Anwar disokong oleh rakan-rakan Amerikanya itu, Anwar tidak pula pernah menyatakan dia mempunyai hubungan 'mesra' dengan mereka. Tapi kini  Nazri mengaku Amerika ada hubungan mesra lantaran dasar luar baru Malaysia di bawah pimpinan Najib.

Lalu, dengan adanya hubungan mesra antara regim Najib dan regim Obama itu, bolehkah kita katakan Najib sudah jadi agen Amerika? Tidak salah rasanya membuat andaian begitu, kerana ia adalah andaian mengikut acuan Umno yang  mereka percaya sejak  1998 dahulu lagi.

~ pendikar gunung kriang

No comments:

Post a Comment

Pengendali blog tidak bertanggung jawab atas komen yang disampaikan. Komen yang disampaikan adalah tanggung jawab anda sendiri.